Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kafoňková dostala padáka
Kafoňková dostala padáka PDF Tisk Email
Neděle, 26 Květen 2013 00:00

O změně na postu ředitele třebíčské nemocnice už jsme referovali. Nový „krizový manažer“ Jan Ferenc se hned po nástupu pustil do díla. Zadal vnitřní personální audit, ze kterého mu vyplyne, o kolik zaměstnanců špitál zeštíhlí. Zatím to vypadá na dvě desítky lidí, převážně z řad sester. Audit však bude hotov až v červnu a od července propuštění vypukne naostro.

Jeden sympatický počin však už nový ředitel udělal. S koncem května končí i tisková mluvčí Simona Kafoňková, bývalá předsedkyně třebíčské ODS. V nemocnici se dlouho neohřála. Kvalifikace vystudované političky spočívala zřejmě v tom, že dovedla řídit luxusní auto jednoho z náměstků. Proslulost v celé republice si ovšem vysloužila již dříve, když do kamery ČT pozvala kameramana na toaletu, že mu ukáže, co ještě neviděl.

 

Jaké jsou plány nového ředitele, které mají uspořit náklady? Kromě zmíněného propouštění je to dohled nad používáním léků, zdravotního materiálu a omezení přesčasů. Není tajemstvím, že při pořizování přístrojového vybavení a při uzavírání smluv na dodávky služeb, zejména IT, se nepostupovalo zrovna hospodárně. Na nemocničních chodbách se mluví o příbuzenských vazbách na některé dodavatele. Otázkou je, do jaké míry se řediteli podaří tyto vazby odkrýt.
Ve druhém plánu v úvahu připadá i sestěhování nemocnice z budov na Družstevní do areálu nemocnice. K omezení dostupnosti péče o pacienty by dojít nemělo.

František Ryneš