Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na Okružní přibudou parkovací místa
Na Okružní přibudou parkovací místa PDF Tisk Email
Sobota, 25 Květen 2013 00:00

V sídlišti Za Rybníkem se v těchto týdnech naplno pracuje na další etapě regenerace veřejných prostranství. Přestavba zlepší především dopravní podmínky a estetiku prostředí.

Předmětem díla je Okružní ulice. Revitalizace její západní části proběhla v loňském roce. Teď se pracuje na východním úseku, který sahá zhruba od panelového domu číslo popisné 905 po zdravotní středisko. Podobně jako v případě předchozích akcí tohoto typu v Třebíči je i zde podstatou změn výrazné navýšení parkovacích míst a celková kultivace okolí. Kromě pokládky dlážděných a asfaltových povrchů chodníků, vozovek a parkovišť se nově zbudují kontejnerová stání a instaluje veřejné osvětlení. Důležitou novinkou bude také zavedení obousměrného provozu.

Okružní ulice byla donedávna po dopravní stránce jednou z nejproblematičtějších sídlištních lokalit v Třebíči. Osobní automobily, které parkovaly často živelně po obou stranách jednosměrné komunikace, působily problémy při průjezdu vozidel komunální techniky i záchranných složek. Konzultací s občany se radnici podařilo většinu palčivých problémů odstranit.

Práce na východním úseku Okružní ulice by měly být hotové v srpnu letošního roku. Investiční náklady činí 13 milionů korun, ze kterých zaplatí město 4 miliony dotací z Ministerstva pro místní rozvoj. Na období od podzimu 2013 do jara 2014 plánuje radnice dokončit modernizaci Okružní ulice severním úsekem.

Ivan Přibík