Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dvě informační novinky MAD
Dvě informační novinky MAD PDF Tisk Email
Sobota, 18 Květen 2013 00:00

Odbor dopravy městského úřadu připravil na jaře cestujícím dvě vylepšení. Jedná se o souhrnné jízdní řády a elektronické informační panely. Mají poskytovat lepší přehled o odjezdech autobusů MAD.

První novinka už několik týdnů slouží. Souhrnné jízdní řády umožňují běžnému uživateli, aby si z konkrétní zastávky našel odjezd svého autobusu z jednoho seznamu. Odjezdy spojů jednotlivých linek jsou odlišeny barevně. Legenda se nachází vpravo vedle odjezdů. „Souhrnné jízdní řady jsme vytvořili pro frekventované zastávky. Vylepeny jsou zatím zkušebně na označnících zastávek v ulici Marie Majerové a ve výpravní budově železniční stanice. Dále je k dispozici tištěná verze ve formě sešitku, který lze koupit za 25 korun na autobusovém nádraží,“ sdělil vedoucí odboru dopravy radnice Aleš Kratina.Zlepšení orientace v časech odjezdů bude pro pasažéry MAD pokračovat instalací elektronických informačních panelů. Šest kusů bude na Karlově náměstí, dva na Komenského náměstí. Obě lokality jsou nejvytíženějšími zastávkami v síti MAD. „Půjde o LED-obrazovky s dvouřádkovými displeji na samostatných výložnících. Displeje zobrazí odjezd nejbližší návazné linky. Umožní i informaci o případných zpožděních na této lince. Doufejme, že k nim nebude docházet často,“ popsal Aleš Kratina technickou novinku. K umístění LED-obrazovek by mělo dojít v horizontu týdnů. Kvůli přívodu elektrického proudu se osazení neobejde bez výkopových prací. Podle dohody si dopravce, firma ICOM, instaluje elektronické informační panely na svoje náklady.

 

V další etapě pak radnice plánuje umístění většího informačního panelu na autobusovém nádraží. Na dvanácti řádcích by byly vidět odjezdy příměstských autobusů. Zvažuje se také displej do výpravní budovy železniční stanice, kde by svítily odjezdy autobusů MAD ze zastávek Nádražní a Bráfova.

Ivan Přibík