Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nemocnici šéfuje krizový manažer Ferenc
Nemocnici šéfuje krizový manažer Ferenc PDF Tisk Email
Úterý, 14 Květen 2013 09:26

Před časem jsme informovali o tom, že v Nemocnici v Třebíči skončil ředitel Leoš Dostál. Rada kraje jej odvolala, protože nemocnice loni „vyrobila“ ztrátu 14 miliónů korun. Ředitele zastupoval Jiří Kucharský, náměstek pro léčebnou péči.

Dnes nastoupil nový ředitel, Jan Ferenc, jehož rada Kraje Vysočina jmenovala na včerejším mimořádném zasedání. Bude působit jako krizový manažer, než kraj ve výběrovém řízení vybere nového ředitele.

Rada kraje chce po dočasném řediteli stabilizovat ekonomickou a personální situaci. Jan Ferenc není ve zdravotnictví nepopsaný list papíru. Řediteloval několika nemocnicím, například v krajské nemocnice v Třinci, nemocnici v Karlových Varech a v Havířově.

Našemu serveru se podařilo zjistit, že jeho působení nebylo v minulosti bez otazníků. Ferencovo dosavadní působiště, havířovská nemocnice, se letos dostane do dluhů. Dnes již bývalý ředitel očekával řešení formou podpory od kraje. Pro novináře to vysvětloval slovy: „Úhradová vyhláška, která platí pro letošní rok, je pro nemocnice hodně diskriminační. My jsme to propočítali a zjistili, že nám bude chybět zhruba 25 milionů korun,“ odhadoval v lednu ztrátu havířovské nemocnice Ferenc. Uvidíme, zda se novému krizovému manažerovi v Třebíči povede lépe a zda i zde bude požadovat příspěvek kraje. To by odvolání Leoše Dostála značným způsobem relativizovalo.

František Ryneš