Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Otevřeli první krámek
Otevřeli první krámek PDF Tisk Email
Úterý, 07 Květen 2013 00:00

Už jste slyšeli o sdružení pro handycapované Míša a Míša? Že ne? To můžete snadno napravit. Včera v pravé poledne totiž otevřelo svůj první krámek.

Na dolní straně Karlova náměstí v průchodu, kde je i kavárna a vinárna, proběhla vernisáž. V doprovodu kytary a saxofonu zněly písně z osvobozeného divadla i hity šedesátých a sedmdesátých let. Předsedkyně občanského sdružení Hana Nejedlá však byla trochu nervózní. „Měl přijít někdo z města, aby přestřihl pásku, ale nikdo zde není,“ upřela po půl hodině marného čekání zrak na senátora Františka Bublana (ČSSD), který stál mezi přihlížejícími. „Ale ano, rád se aktu ujmu, když už jsem tady,“ přihlásil se k roli náhradníka senátor.

Stal se tak prvním návštěvníkem útulného krámku s dámským a dětským ošacením, kde bude zákazníky obsluhovatil postižená mládež.

K všeobecnému údivu se až potom dostavil zástupce města Milan Zeibert (Břehy). Nezdržel se dlouho, po pěti minutách odcházel. „Dobrou chuť, jdete asi na oběd,“ popřál mu kdosi. „Ne, už jsem obědval,“ znělo přiznání, proč nestihl stříhání pásky.

František Ryneš