Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Lékaře se nebojíme
Lékaře se nebojíme PDF Tisk Email
Neděle, 21 Duben 2013 13:50

Stejně jako v minulém roce, tak i letos bude probíhat v třebíčských mateřských školách edukativní   program s názvem: Prevence úrazů aneb lékaře se nebojíme. Během měsíce dubna a května navštíví studenti Střední zdravotnické školy Třebíč pod odborným vedením Mgr. Milady Brabcové, děti a představí vlastní a originální zpracování daného téma.

Cílem této aktivity je působit na nejmenší pacienty především preventivně, odbourat u nich „strach z bílých plášťů“ a naučit je spolupracovat s lékařem. Sami si opět budou moci vyzkoušet obvazovou techniku, měřit krevní tlak apod.

Na závěr dostanou speciální omalovánky k tématu, které namaloval Jan Kotlík, strážník Městské policie Třebíč.

Chcete-li předcházet úzkosti v ordinacích a přiblížit dětem práci lékařů a zdravotních sestřiček, domluvte si během dubna a května volný termín na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Program je připraven v bloku 45 minut dlouhém a to od 9 hodin nebo po domluvě.

Interaktivní přednášky budou pro MŠ ZDARMA a to díky finanční podpoře Zdravého kraje Vysočina v rámci projektu „Zdravě a zodpovědně“ a díky podpoře VZP.
Iveta Ondráčková