Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Rotariáni krajanům z Westu. Připojte se!
Rotariáni krajanům z Westu. Připojte se! PDF Tisk Email
Sobota, 20 Duben 2013 00:00

Bezprostředně poté, co se v českých médiích objevily první zprávy  o katastrofálním výbuchu v chemické továrně v texaském městečku West, začali členové Rotary klubů sdružených v distriktu 2240, který zahrnuje Českou republiku a Slovensko, organizovat pomoc postiženým krajanům.

„USA jsou kolébkou hnutí Rotary, ale především máme s mnoha kluby v této části světa velmi úzké vztahy. Američtí Rotariáni přispívají na naše humanitární projekty pro Českou republiku a Slovensko" uvedl vedoucí Česko-Slovensko - Americké komise Rotary distriktu 2240 Roman Gronský z Rotary klubu Olomouc City. Američtí rotariáni přispěli např. značnou finanční částkou na pořízení mikrobusu pro městský stacionář na Družstevní ulici v Třebíči. Prezidentka Rotary klubu Třebíč Irena Cahová proto přislíbila podporu krajanům v Texasu. "Pochopitelně se ke sbírce připojíme, i když naše pomoc bude vzhledem k potřebám spíše symbolická," potvrdila.

Sbírka byla vyhlášena hned 18. dubna dopoledne a libovolnou finanční částkou mohou přispět členové klubů Rotary i veřejnost. Číslo účtu, na němž se shromažďují prostředky je 258878590/0300 (IBAN: CZ51 0300 0000 0002 5887 8590, BIC: CEKOCZPP).
Pomoc bude dopravena na místo a rozdělena s pomocí místních Rotary klubů. Vybraná finanční částka tak bude předána přímo místní komunitě v městě West. Rotary se tedy může zaručit za to, že vybrané prostředky pomohou přímo na místě, budou rozděleny se znalostí aktuální situace a pomohou těm nejpotřebnějším.
Klára Pirochová

Aktualizováno Pátek, 19 Duben 2013 22:07