Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Obchohotelovka? Už je rozhodnuto!
Obchohotelovka? Už je rozhodnuto! PDF Tisk Email
Neděle, 07 Duben 2013 00:00

Proč ne. Máme přece už zdravkozemědělku. Před nedávnem jsme informovali o tom, že ředitelé Obchodní akademie Pavel Svoboda a hotelové školy Libuše Kolářová byli na krajském úřadu seznámeni s tím, že oba velké vzdělávací instituty vytvoří jeden, ještě větší. Rodila se dokonce petice proti sloučení na jedné z obou škol.

Pavel Svoboda (TOP 09) tehdy tvrdil, že ještě není vše rozhodnuto na 100%. O návrhu rady kraje má v červnu rozhodovat krajské zastupitelstvo. Mělo by být vytvořeno jakési centrum odborného vzdělávání. Nyní prosakují bližší informace. Poslední jednání školské komise kraje v podstatě tuto alternativu potvrdilo. Hlasování krajských zastupitelů bude formální záležitost. Nyní se jedná o to, kdo bude ředitelem vzdělávacího centra.

Podle našich informací má velké šance Libuše Kolářová, dosavadní ředitelka hotelové školy.

V její prospěch mluví řada věcí. Třeba velké úspěchy školy v národních i mezinárodních soutěžích hotelových škol a šťastná ruka při výběru pedagogů. V neposlední řadě i její angažovanost ve prospěch ČSSD, která na kraji vládne. Totéž se o Pavlu Svobodovy nedá v plné míře říci. Ředitele školy dělá na půl plynu při místostarostování. Navíc je členem strany, spojené s vládou.

„Vy ale máte přesné informace,“ neudržel se projevu překvapení jeden ze členů školské komise, který si však nepřeje být jmenován. „Ano, i já jsem pro Libuši Kolářovou, je to schopná ředitelka,“ potvrdil.

Proč tedy loni rada kraje potvrdila ve výběrovém řízení Pavla Svobodu? V té době už asi bylo jasné, že se obě školy spojí. Jmenovat někoho blízkého ČSSD na pár měsíců by nemělo smysl. Ne vždy jsou věci takové, jakými se na první pohled zdají.  

František Ryneš

Aktualizováno Sobota, 06 Duben 2013 20:02