Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Znojemka klub potrestán radnicí!
Znojemka klub potrestán radnicí! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 04 Duben 2013 08:18

Zno­jem­ka je zpět! Nové pro­stře­dí, nové bary, nová ob­slu­ha, nová ochran­ka a spous­ta no­vých akcí! Tak to alespoň hlásá webová stránka dříve oblíbeného podniku.

Skutečnost je však poněkud jiná. Město zrušilo výjimku z provozní doby a tak budou hosté klubu nuceni chodit spát se slepicemi nebo vyhledat jiný zábavní podnik. Použilo totiž ustanovení městské vyhlášky, podle které je zábavním podnikům stanovena nesmyslně krátká provozní doba. Kdo nedělá problémy, tomu dá rada výjimku, třeba až do rána. Podle některých provozovatelů je vyhláška diskriminační a lze ji zneužít proti konkurenci.

 

Proč k restriktivnímu opatření došlo? Místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč) tvrdí, že nový provozovatel ignoruje ujednání s městem, která se týkají dodržování pořádku. Množí se prý stížnosti obyvatel okolních domů a také městská policie zaznamenala nárůst stížností v tomto směru. Představitelé města podle Pacala jednali s novým provozovatelem o nápravných opatřeních. Jenomže slíbená náprava nebyla.

Provozovatel Znojemky má možnost znovu o výjimku požádat. Musí však doložit, jak zajistí noční klid v okolí provozovny. To nebude jednoduché. Na chování svých hostů mimo provoznu nemá vliv. Zasahovat by měla městská policie, která má k dispozici i kameru, monitorující okolí klubu. Zaplatil ji majitel budovy.

František Ryneš

Aktualizováno Čtvrtek, 04 Duben 2013 10:15