Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Areál Bopo má potíže s termíny
Areál Bopo má potíže s termíny PDF Tisk Email
Pátek, 22 Březen 2013 07:26

Areál bývalého podniku Bopo dále budí pozornost veřejnosti i radniční opozice. Ta kritizuje zejména kruhový objezd za více než dvacet miliónů, vybudovaný bez dotace. V nových bytech dnes prakticky nikdo nebydlí. Kdo by chtěl bydlet v průmyslové zóně? Vedení radnice se pokouší přesvědčit veřejnost, že se to změní. Z někdejší mazutové kotelny chce udělat dům dětí a mládeže. Ale zdá se, že ani to se příliš nedaří.

Nyní chtějí radní do Bopa nasypat další městské peníze. Průmyslovou zónu chce radnice vylepšit novými chodníky, parkovišti, rekonstrukcí vozovek, rekonstrukcí veřejného osvětlení, kanalizace a úpravou zeleně. Prosadila za tímto účelem podání žádosti o dotaci Evropské unie. Opozice v zastupitelstvu byla proti. Zdálo se jí, že se značná spoluúčast města dává na podporu soukromých firem, které tam sídlí.

Projekt s názvem „Veřejná prostranství v Třebíči-Borovině“ byl adresován do výzvy Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod. Projektovou dokumentaci zpracovává firma Atelier T`a F z Moravan. Nedaří se jí splnit termín, tak požádala o prodloužení o dva měsíce, do 15. května! „Je tam technický problém,“ hájí zhotovitele místostarosta Pavel Pacal (Pro Třebíč). Vestavět dům dětí do skeletu kotelny a navíc rozdělit budovu na dvě části – vedle domu dětí zde společnost TTS chce mít i muzeum – to nejde tak snadno. Na to upozornili odborníci již v době, kdy se nápad zrodil v hlavě Richarda Horkého a starost Pavel Heřman (HZNR!) mu popřál sluchu. Uvidíme, zda se splní i druhá prognóza stavebních odborníků. Totiž že stavět na zelené louce by bylo mnohem levnější.

Čas, který se získá prodloužením termínu, by mohlo město využít na uspořádání referenda o vhodnosti umístění DDM v Bopu. Ale o tom nechtějí radní ani slyšet. Proč? O tom se jen spekuluje.

František Ryneš