Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dostal starosta zaplaceno?
Dostal starosta zaplaceno? PDF Tisk Email
Pátek, 15 Březen 2013 10:40

Uvažovaná přestavba bývalé budovy Telekomu na třebíčském sídlišti Hájek se dostala na přetřes v diskuzi jednání zastupitelstva. Zpráva o tom, že se zde chystá ubytovna pro „nepřizpůsobivé“ z Brna naplno zasáhla tuto čtvrť. Obyvatelé Hájku, z velké části zaměstnanci JE Dukovany a jejich rodiny, se rozhodli jednat. Sepsali petici, pod kterou se podepsalo na Třebíč neuvěřitelné množství občanů – cca 3 700 podpisů předali organizátoři vedení radnice.

Na dotaz jednoho z opozičních zastupitelů, co je v této záležitosti nového, reagoval Pavel Heřman(HZNR!) podrážděně, a nebyl to zdaleka jediný případ. „Nového není nic, neděje se tam žádná aktivita. Petici jsem nechal prověřit právníkům,“ předeslal svůj zřejmý úmysl vypořádat se s peticí „po třebíčsku“. Zamést ji pod stůl na základě domnělých či formálních nedostatků. Tak nějak vyřídil již petici proti dostavbě Laguny.

 

Heřman se vyjádřil i k pověstem, kolujících po Třebíči. „Slyšel jsem i fámy, že tam má být ubytováno 800 lidí. A starosta prý dostal zaplaceno,“ svěřil se zastupitelům starosta.

Jestli Heřman dostal zaplaceno od budoucího investora Najfuse (ten už provozuje pochybná zařízení tohoto typu i jinde) je těžko říci, přímé důkazy chybí. Je však podivné, s jakým neadekvátním podrážděním na dotaz reagoval a jak alibisticky obhajuje nečinnost radnice.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 15 Březen 2013 10:45