Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Úředníků máme zase víc
Úředníků máme zase víc PDF Tisk Email
Neděle, 10 Březen 2013 08:15

Od středy se počet úředníků třebíčského městského úřadu opět rozhojnil. Nyní na radnici sedí (řada z nich i pracuje) neuvěřitelných 234 byrokratů. K tomuto číslu však je nutno připočítat ještě 45 zaměstnanců městské policie. I jejich počet se formálně zvýšil, byli tam z radnice převedeni obsluhující kamerového systému. Hrátky s převáděním zaměstnanců a počtem skutečných strážníků patří k oblíbeným zastíracím manévrům radnice již od dob bývalého starosty Miloše Maška (vystoupil z ČSSD).

Podle starosty Pavla Heřmana (HZNR!) bylo nutno posílit sociální odbor, protože nově naroste agenda v souvislosti se změnou zákona o pěstounské péči. „Bude nutno uzavírat větší počet pěstounských smluv, to musí někdo dělat. Stát nám nárůst mezd bude kompenzovat,“ tvrdil Heřman. Tvrzení je to nepřesné, neboť mzdy tvoří jen část finančních nároků na úředníka.

 

Pracovní místo vzniklo ve středu. Nic nenapovídá tomu, že by na jeho obsazení bylo vyhlášeno výběrové řízení. To opět vzbuzuje obavy, že „rodinkaření“ na radnici vesele pokračuje.

František Ryneš