Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč podpoří Frenštát
Třebíč podpoří Frenštát PDF Tisk Email
Neděle, 03 Březen 2013 00:00

Místostarosta Pavel Pacal podal na středečním mimořádném jednání zastupitelstva města Třebíče návrh na poskytnutí finanční částky 50 tisíc korun pro obyvatele zničeného domu ve Frenštátě.

„Solidarita je velmi nutná, protože nikdy nevíme, kdy může podobná tragédie postihnout nás. Pro město Frenštát jsou náklady spojené s demolicí domu velkým zásahem do rozpočtu, je proto velmi důležitá podpora ostatních měst a obcí. Je to dar určený konkrétně na veřejnou sbírku zřízenou pod hlavičkou města. V rozpočtu Třebíče jsme našli rezervu pro podobné mimořádné události. Jsem rád, že kolegové v třebíčském zastupitelstvu tento návrh jednohlasně podpořili,“ vysvětluje místostarosta Pacal.

Do Frenštátu pod Radhoštěm stále míří pomoc a nebývalá vlna solidarity občanů z celé republiky. Speciální konto pro obyvatele zničeného panelového domu bylo zřízeno pod hlavičkou města. Aktuální částka na kontě veřejné sbírky činila ke včerejšímu dni téměř 14 miliónů korun. Tyto prostředky plánuje tamní radnice investovat zejména na vyřešení budoucího bydlení postižených občanů. Kromě finančních sbírek se v řadě měst připravuje také množství benefičních akcí.

Ivan Přibík

Aktualizováno Pátek, 01 Březen 2013 07:55