Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Možnosti třídění elektroodpadu
Možnosti třídění elektroodpadu PDF Tisk Email
Pondělí, 04 Březen 2013 00:00

Nevíte, kam se starými bateriemi, nefunkčním mobilem, fénem, elektrickou konvicí nebo přehrávačem? Tohoto druhu odpadu se teď budete moci pohodlně zbavit na více místech než dosud. Město pro své občany připravilo další stanoviště s kontejnery červené barvy.

Se sběrem elektrozařízení se v Třebíči začalo na jaře 2011 ve spolupráci s firmou Asekol. K modrým, žlutým, zeleným a bílým nádobám tehdy přibyly červené. Nový typ kontejnerů nechala radnice rozmístit do ulic s frekventovanými třídicími stanovišti. V průběhu letošního roku se počet těchto míst zvýší o pět. Červená barva pro separaci odpadu se objeví v ulicích Brněnská, Hrotovická a Ruská a v místních částech Budíkovice a Slavice.

 

Do červených kontejnerů mohou občané vhazovat drobné domácí elektrické spotřebiče, jako jsou radiopřijímače, přehrávače hudby, vysoušeče vlasů, telefony, elektronické hračky, kalkulačky, dálkové ovladače, drobné počítačové vybavení, baterie a podobně. Nepaří však do nich zářivky, úsporné žárovky, monitory, televizory a střední až větší domácí spotřebiče, například mikrovlnné trouby, vysavače, mrazničky, chladničky a pračky. V této souvislosti je potřeba upozornit, že velké kusy elektrospotřebičů, které se nevejdou do kontejnerů, je nutné odvážet přímo do sběrných dvorů. Jejich ponechávání v ulicích na třídicích stanovištích je porušením vyhlášky o odpadech.

Horkou novinkou bude v Třebíči sběr vysloužilých solárních panelů. Solární panely budou moci lidé odkládat v areálu sběrného dvora v ulici Na Klinkách.

 

Ivan Přibík

Aktualizováno Pátek, 01 Březen 2013 07:56