Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Změny ve vedení ZMVŠ Třebíč
Změny ve vedení ZMVŠ Třebíč PDF Tisk Email
Úterý, 29 Leden 2013 09:58

Zastupitelstvo Třebíče bude ve čtvrtek schvalovat změny v zakládací listině Západomoravské vysoké školy Třebíč a nový statut školy. Proč?

Třemi zakladateli jsou Město Třebíč, Hospodářská komora Třebíč a akciová společnost Vivat academia. V posledně jmenované společnosti však došlo ke změně majetkových poměrů. Ještě před svou smrtí se stal Jiří Křivan většinovým vlastníkem, Jakub John mu byl nucen předat část svého balíku akcií jako vyrovnání, řečeno eufemisticky, nestandardních účetních operací. Protože Vivat academia jmenuje tři zástupce v představenstvu, tedy polovinu, byla odvolána spolupracovnice Jakuba Johna Michaela Kamlarová a na její místo nastoupila ke své sestře Markétě Křivanové nově Lucie Vajdíková. Zůstal Miroslav Wolf.

Město má nyní v představenstvu tři své zástupce - Pavla Heřmana (HZNR!), Pavla Pacala (Pro Třebíč) a Pavla Svobodu (TOP 09).

 

Další změna se dotýká zastoupení v dozorčí radě ZMVŠ Třebíč, která kompletně patří do kompetence Hospodářské komory Třebíč. Vzhledem k tomu, že člen Hospodářské komory Třebíč Martin „Bambus“ Svoboda (VV) rezignoval na svoji funkci, dosadila hospodářská komora jako do dozorčí rady Jitku Neumannovou, která doplní dvojici Jan Hejátko a Igor Uherčík. Byla zřízena funkce ředitele školy. Stal se jím Josef Dušek z Prahy.

Dále bude ke schválení předložen zastupitelstvu statut vysoké školy, který vychází ze zakladatelské smlouvy a rozvádí jednotlivé kompetence a formulace, které nový návrh podstatným způsobem rozvádí a mění.

K čemu tyto změny směřují, nelze zatím přesněji odhadnout. Někteří zasvěcení si myslí, že může jít o pokus o ovládnutí školy „silným strategickým partnerem“. V té souvislosti není bez zajímavosti, že už se o totéž jednou pokusila jihlavská společnost Gordic.

František Ryneš

Aktualizováno Úterý, 29 Leden 2013 10:44