Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Charitě výtěžek vánoční sbírky
Charitě výtěžek vánoční sbírky PDF Tisk Email
Sobota, 26 Leden 2013 07:19

Radnice v pátek 25. ledna předala výtěžek vánoční sbírky na dobročinné účely. Občané a členové zastupitelstva města společně shromáždili částku 36 tisíc korun. Z rukou místostarostky Marie Černé převzala peněžní dar Pavlína Kovářová, vedoucí Střediska rané péče Oblastní charity Třebíč. Charita darované peníze využije na programy a služby poskytované ohroženým dětem a dětem se zdravotním postižením a jejich rodinám.

„V radě města jsme rozhodli, že výtěžek z tradiční vánoční sbírky darujeme tento rok Středisku rané péče. Zajišťuje asistenci rodinám, které mají postižené dítě ve věku od narození do sedmi let. Společné víkendové pobyty bývají pro řadu z nich jediný způsob dovolené,“ řekla místostarostka Marie Černá.

„Část sbírky využijeme na úhradu ubytování a stravy. Dětem se na víkendových pobytech věnují při volnočasových aktivitách dobrovolníci. Rodiče tam mezitím mohou zrelaxovat. Mnohé maminky s dětmi po celý rok cvičí, což je fyzicky velmi náročné. Jsme vždy moc rádi, když přijede celá rodina i se zdravými dětmi,“ popsala způsob využití finančního daru Pavlína Kovářová, vedoucí Střediska rané péče.

Ivan Přibík