Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Proti Olomouci bez gólu i bez bodu!
Proti Olomouci bez gólu i bez bodu! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 24 Leden 2013 08:41

Na každý sebelepší tým občas přijde nešťastné utkání. Nevyhnou se tomu ani favoriti z Boleslavi či Ústí. Tentokrát Horácká Slavia utrpěla debakl od Olomouce 0:4 na vlastním ledě! Středeční utkání mělo být bitvou mužstev z prvních příček tabulky. Olomouc pronásleduje vedoucí Boleslav, Třebíč drží páté místo. Vzhledem k programu extraligy nemohli trenéři Třebíče počítat s podporou hráčů Buriana, Dočekala, ani Nahodila. Naopak za Olomouc poprvé nastoupil proti Třebíči Jiří Dopita a do sestavy se vrátil i Milan Ministr. Dopita odehrál letos teprve pátý soutěžní zápas, Ministr druhý. Oba patřili k tahounům mužstva Olomouce, jak hodnotil hostující trenér Tomajko, minimálně vyhranými buly a personami na lavičce.

Dopita asistoval u prvního gólu Olomouce, kdy se prosadil po jeho přihrávce Staněk. V desáté minutě ve vlastním oslabení skóroval podruhé za Olomouc Bartoň. Stav 0:2 nebyl pro domácí lichotivý, nicméně pořád bylo před nimi 40 minut hry.

Tentokrát ale domácí bojovníci neměli svůj den. Prostě den „blbec“.

Ve druhé třetině byli šance, ale buď je domácí Horáci nedotáhli do konce, nebo je pochytal skvělý Kašík v brance Olomouce. Zajímavostí je, že lajnovým rozhodčím byl také Kašík a ještě k tomu pocházející z Olomouckého kraje!

Možná i to se trochu projevilo ve třetí části, kdy Třebíč hrála skoro pořád oslabení až do 50. té minuty! Právě zde sehráli roli i lajnový sudí, když pískali provinění třebíčské lavičky hned dvakrát! Proti tomu domácí protestovali, ale zbytečně. V oslabení sice neinkasovali, ale stálo je to tolik sil, že na obrat už nebylo kde brát! Naopak hosté během necelých dvou minut pečetili. Poprvé Kotvan a opět ve vlastním oslabení Švaňhal. Prostě pro domácí nejlépe hodit ručník! To se prostě stává.

Věřme, že na zápas Horáci brzy zapomenou a v sobotu odvedou dobrý výkon na ledě Boleslavi. Zatím stále drží pátou příčku a v minitabulce Vysočiny jsou v čele. Čtyři boty před Brodem a sedm před Jihlavou.

Jan Zeman