Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Plánujete dovolenou v zahraničí?
Plánujete dovolenou v zahraničí? PDF Tisk Email
Čtvrtek, 24 Leden 2013 07:19

Požádejte o vydání nového cestovního pasu již nyní a nenechávejte podání žádosti až do doby před letní turistickou sezónou. Vyhnete se tak zbytečným frontám na úřadech a ušetříte si čas.

Máte-li platný cestovní pas, zkontrolujte si, do kdy platí. Hodláte-li cestovat mimo Evropskou unii, zjistěte si na zastupitelském úřadu daného státu, jakou minimální dobu platnosti cestovního pasu vyžaduje.

Upozorňujeme, že dnem 26. června 2012 skončila možnost cestování dětí zapsaných v cestovních dokladech rodičů. Po tomto datu musí mít každý občan České republiky k vycestování do zahraničí vlastní cestovní doklad. Z tohoto důvodu doporučujeme včas požádat o vydání cestovního dokladu dítěti.

K vycestování do států Evropské unie, lze kromě cestovního pasu, použít rovněž občanský průkaz. Od 1. ledna 2012 je možno požádat o vydání občanského průkazu také pro občany mladší 15 let.

Pokud cestujete do zemí mimo Schengen, potřebujete platný cestovní pas.  Děti, které s Vámi cestují, musí mít vlastní cestovní pas.

Využijte všech úředních dnů na úřadě včetně elektronického objednání přes internet, které najdete na oficiálních internetových stránkách města Třebíče www.trebic.cz, E – objednávání klientů ve dnech

pondělí, středa  8:00 - 17:00 hod., úterý, čtvrtek, pátek 8:00 - 14:00 hod.  Na webových  stránkách našeho města nebo Ministerstva vnitra ČR www.mvcr.cz  je možné zjistit,  jaké doklady je třeba  k žádosti o cestovní pas nebo občanský průkaz předložit a jaké jsou správní poplatky za vydání dokladů. Pořizování fotografie žadatele se provádí na našem úřadě ve fotokabince, kde se současně vyplní i žádost o doklad. 

 

Karel Prokeš