Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Historie i novinky přitahují návštěvníky
Historie i novinky přitahují návštěvníky PDF Tisk Email
Pondělí, 21 Leden 2013 12:54

V roce 2012 navštívilo elektrárny a Informační centra Skupiny ČEZ 163 656 návštěvníků. Největší zájem byl o tradiční cíle technické turistiky – jaderné elektrárny a přečerpávací elektrárnu Dlouhé Stráně, stoupá popularita obnovitelných zdrojů. Skupina ČEZ má co nabídnout i v roce 2013. Veřejnosti budou otevřené všechny elektrárenské provozy, v nichž zrovna neprobíhají stavební práce.

Rekord v návštěvnosti zaznamenalo hned několik míst: Temelín 34 203 návštěvníků, téměř o 2000 víc než předloni. Ze zahraničních turistů se o něj nejvíce zajímali Poláci – asi proto, že v Polsku se stavba jaderné elektrárny právě připravuje. Park temelínského zámečku Vysoký Hrádek je také oblíbeným místem pro uzavírání svateb, turistické pikniky a srazy cyklistů. Rekord zaznamenalo Informační centrum Obnovitelné zdroje v Hradci Králové s Malou vodní elektrárnou Hučák, navštívilo je 14 384 zvědavců, což je také téměř o 2000 více než v r. 2011 a je to rekord návštěvnosti od otevření IC v roce 2008.

Větrné elektrárny Janov a Věžnice obdivovalo 1225 turistů, malé vodní elektrárny Želina, Bukovec a Hracholusky v severozápadních Čechách, Les Království, Spálov, Přelouč, Předměřice a Pardubice ve východních Čechách a moravské Kníničky, Komín a Spytihněv navštívilo celkem téměř 4000 lidí.

Nejoblíbenější pro návštěvy elektráren Skupiny ČEZ jsou letní měsíce, sezona začíná v květnu a červnu školními výlety a pokračuje turisty a rodinnými výlety až do září. Otevřené dveře však pro vás máme po celý rok. Využijte i zimu pro poučení a zážitky! Více o informačních centrech Skupiny ČEZ, otvírací hodiny a objednávkový systém najdete na http://www.cez.cz/cs/kontakty/informacni-centra.html


Marie Dufková