Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Systém MAD dostane definitivní podobu
Systém MAD dostane definitivní podobu PDF Tisk Email
Středa, 16 Leden 2013 08:08

Nový systém městské autobusové dopravy v Třebíči má za sebou první měsíce provozu. Jak radnice oznámila v srpnu loňského roku, byly do jízdních řádů zahrnuty nejčastější připomínky cestujících. Odbor dopravy připravil závěrečnou podobu všech linek a spojů, která vstoupí v platnost na začátku měsíců února a března. Lidé dostanou zdarma konečné jízdní řády.

Vzhledem k negativním reakcím na počet dílčích změn se odbor dopravy města rozhodl směřovat většinu posledních změn zkušebního období nového systému MAD k datu 1. března 2013. Samozřejmě i po tomto datu bude možné přistupovat k úpravám, ale pouze v režimu pololetních dílčích změn.

 

 

 

Změny od 1. února

Na základě požadavku občanů dojde od února k úpravám linek č. 5, 12 a 31.

Linka č. 5: Dojde k přidání posilového spoje, který bude v 17:09 hodin odjíždět z Karlova náměstí a končit na Benešově ulici.

Linka č. 12: Bude urychlen odpolední odjezd z Karlova náměstí z 15:30 na 15:10 hodin.

Linka č. 31: Odpolední spoj z Karlova náměstí bude urychlen. Místo dosavadního času 16:30 bude odjíždět v 16:00 hodin.

 

 

Změny od 1. března 

Linka č. 4: Spoje linky č. 4 budou urychleny zkrácením přestávky na zastávce „Hotel Atom“.

Linka č. 14: Změny na lince č. 14 zlepší spojení z Boroviny k nemocnici a do Průmyslové čtvrti a vytvoří nové spojení k nákupnímu centru Stop.Shop.

Linka č. 31: S největší pravděpodobností vzniknou ve spolupráci s výrobním závodem zahraničního vlastníka a dotčenými obcemi dva páry spojů do Přibyslavic a zpět.

Proběhne redukce některých nevytížených spojů. Například u linky č. 1 to budou vybrané spoje mezi 4. a 5. hodinnou ranní a u linky č. 31 vybrané víkendové spoje.

Podle požadavku občanů bude provedeno několik drobných změna také například na linkách č. 10, 13 a 21.

 

Na období od 1. března 2013 bude připraven v tištěné podobě nový jízdní řád. Bude k dispozici zdarma výměnou za starý (platný od 1. září 2012).

 

Novinkou, která platí již teď, je možnost informovat se na nízkopodlažní spoje. V případě zájmu o přepravu osob na vozíku mohou cestující zavolat na dispečinek MAD, telefonní číslo 568 606 609, kde dispečer sdělí, zda na konkrétním spoji pojede nízkopodlažní autobus. Využití nízkopodlažních autobusů při konkrétních spojích zatím nelze pevně zapracovat do jízdních řádů, protože není dosud pevně vázán na konkrétní autobusy. Nicméně město a dopravce se snaží, aby v budoucnosti byly v městské autobusové dopravě v Třebíči provozovány pouze nízkopodlažní autobusy. V roce 2013 mají pořízeny další tři, takže jejich podíl vzroste nad 70 procent z celkového množství autobusů.


Ivan Přibík