Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vánoční sbírka přinesla 36 tisíc
Vánoční sbírka přinesla 36 tisíc PDF Tisk Email
Středa, 09 Leden 2013 14:53

Pracovníci městského úřadu sečetli tento týden výtěžek vánoční sbírky. Na dobročinné účely věnovali lidé v Třebíči sumu téměř 36 tisíc korun.

Sbírka běžela od středy 5. prosince loňského roku do neděle 6. ledna letošního roku. Občané mohli přispívat do schránky pod vánočním stromem na Karlově náměstí nebo posílat peníze přímo na speciální bankovní účet. Finanční prostředky věnovali také členové zastupitelstva města. Společně se podařilo shromáždit částku 35.809,48 korun. Pěkné je, že při jednom z průběžných výběrů našli zaměstnanci radnice v pokladničce tři dvoutisícikoruny složené do sebe. Je pravděpodobné, že pocházejí od jednoho dárce. Tento štědrý, ale neznámý člověk přispívá takto každým rokem.

 

Novodobá vánoční sbírka si již v Třebíči vytvořila tradici. Město vždy předává peníze na dobročinné účely. Tentokrát to bude ve prospěch Střediska rané péče Třebíč, které provozuje Oblastní charita. Získané finanční prostředky budou použity na programy a služby poskytované ohroženým dětem a dětem se zdravotním postižením a jejich rodinám.


Ivan Přibík