Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Třebíči bude možné zaplatit parkovné pomocí SMS
V Třebíči bude možné zaplatit parkovné pomocí SMS PDF Tisk Email
Sobota, 05 Leden 2013 00:00

Od poloviny ledna se řidiči mohou v Třebíči těšit na zajímavou novinku. Na placených parkovištích v centru města bude možné hradit parkovné přes mobilní telefony. Placení pomocí SMS zpráv bude především pohodlnější. Lidé už nebudou muset hledat v peněženkách drobné mince.

Odbor dopravy městského úřadu nechal připravit nový systém pro deset lokalit. Jedná se o náměstí Karlovo, Masarykovo, Komenského, Žerotínovo a Martinské a ulice Soukopova, Sirotčí, Kateřiny z Valdštejna, Smila Osovského a Vítězslava Nezvala. Parkoviště budou rozdělena do třech zón. První hodina parkování bude ve všech zónách za jednotnou sazbu, a sice 13 korun.

 

Do 1. zóny spadají Komenského, Karlovo a Žerotínovo náměstí. První hodina parkování stojí 13 korun; druhá, třetí, čtvrtá a každá další 25 korun. Do 2. zóny patří Masarykovo náměstí a ulice Sirotčí a Kateřiny z Valdštejna. První, druhá a třetí hodina stojí každá 13 korun. Zaplacení třetí hodiny je zároveň objednáním celodenního parkovného. Do 3. zóny přísluší Martinské náměstí a ulice Soukopova, Smila Osovského a Vítězslava Nezvala. První, druhá a třetí hodina parkování stojí každá 13 korun. Čtvrtá a každá další rovněž 13 korun.

U všech parkovacích automatů budou rozmístěny informační tabulky. Řidič se tam dozví, v jakém formátu SMS zprávu poslat a na jaké číslo. Po odeslání obdrží na svůj mobil zprávu s virtuálním parkovacím lístkem. Vícenásobné odeslání objednací SMS prodlužuje platnost parkovacího lístku. K odeslané zprávě se sazbou parkovného je vždy nutné ještě připočíst tarif za zprávu podle příslušného telefonního operátora. Příjemné je také to, že řidič si bude moci nechat zaslat na mobil upozornění na konec předplacené doby parkování. Zaplacení parkovného bude kontrolovat městská policie.
Ivan Přibík