Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Amnestie: posílí policejní hlídky
Amnestie: posílí policejní hlídky PDF Tisk Email
Středa, 02 Leden 2013 13:19

V souvislosti s vyhlášením dílčí amnestie se Krajské ředitelství policie kraje Vysočina připravilo na zajištění veřejného pořádku, a to zvýšeným výkonem služby v místech, kde jsou dislokovány věznice akde se  v následujících dnech očekává propuštění vyššího počtu vězňů.  Jedná se o věznici Rapotice na Třebíčsku a věznici Světlá nad Sázavou na Havlíčkobrodsku.

V obou lokalitách posílí přímý výkon služby. V okolí věznice Rapotice i Světlá nad Sázavou se budou nepřetržitě pohybovat policejní hlídky, včetně pěší hlídky a policejního psovoda. Policisté se v rámci prevence zaměří na monitorování situace nejen v daném místě věznic a jejím bezprostředním okolí, ale také na hostince a restaurační zařízení v místě a okolí. Bude se provádět dohled na vlakových a autobusových zastávkách a nádražích dohlížet také na případný zvýšený pohyb motorových vozidel v okolí obou věznic.

Zvýšený dohled nad veřejným pořádkem se ale dotýká celého Kraje Vysočina, neboť se do svých domovů na Vysočině mohou vracet také osoby, které vykonávaly výkon trestu ve věznicích v jiných místech České republiky.

Dana Čírtková