Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíčská nemocnice zeštíhlela
Třebíčská nemocnice zeštíhlela PDF Tisk Email
Středa, 02 Leden 2013 00:00

Třebíčská nemocnice má od včerejška o 48 lůžek méně. Je to proto, že VZP s ní uzavřela smlouvu jen na tento počet. Hrozila však ještě větší redukce. Původní návrh zněl na mínus 53 lůžek.

Výsledek, jaký dosáhlo vedení nemocnice při zdlouhavých téměř ročních vyjednáváních není nic moc. V některých krajích, kde se nemocnice dohodli na společném postupu, byla šance na mnohem lepší výsledek. Na Vysočině jednali všichni na vlastní pěst. Proč?

Jedním z vysvětlení může být skutečnost, že místopředsedou správní rady VZP je hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD). Těžko mohl tento lékař „naordinovat“ svým krajským nemocnicím vůči VZP tvrdý postoj, jak tomu bylo jinde. Zdá se, že se pan hejtman chytil do pasti konfliktu zájmů.

 

Ovšem to nejsou všechny změny, které čekají třebíčské zdravotnictví. Také VZP značně zhubne. Již nyní je třebíčská pobočka vlastně jen odloučeným pracovištěm Jihlavy. Proběhlo snížení stavu pracovníků a čeká se prolongace. Proto se VZP rozhodla prodat budovu, za ředitele Pavla Holíka (KDU-ČSL) pořízenou a opravenou za desítky miliónů. Ceny nemovitostí jsou však v Třebíči na samém dně. Bude tedy za zlomek pořizovacích nákladů.

František Ryneš