Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Obchvat Oslavičky slouží řidičům
Obchvat Oslavičky slouží řidičům PDF Tisk Email
Úterý, 10 Listopad 2009 13:33

Po deseti měsících kraj Vysočina dokončil realizaci projektu II/360 Oslavička – obchvat, 2. stavba o délce téměř jednoho kilometru. Společně s první etapou, dokončenou na podzim 2006, jde celkem o 2,667 km dlouhý úsek, který představuje další významný článek řetězce novostaveb na trase mezi Třebíčí a Velkým Meziříčím. Pro město Třebíč je rovněž přijatelným napojením na dálnicí D1. Stavba druhé části obchvatu Oslavičky přišla kraj Vysočina na 106,7 mil. Kč, z čehož více než 90% činí dotační podíl z ROP Jihovýchod.

 

„Novostavba přeložky silnice II/360 resp. obchvatu Oslavičky předpokládala vybudování dvou mostů – přes potok Oslavička v délce 24 m a most přes trať ČD v délce 96,4m a výšce 10 m nad terénem. Mostem – mimoúrovňovým křížením se nám podařilo odstranit jedno z nebezpečných resp. kolizních míst vedení dráhy a krajské komunikace, “ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy a majetku kraje Vysočina Libor Joukl. Při betonáži přemostění dráhy bylo zpracováno zhruba 1000 m3 betonu. Betonáž byla prováděna „v jednom zátahu“ po dobu cca 23 hod.

V dotčené oblasti vybudovaná stavba z obce Oslavička urychlila spojení Třebíč - Velké Meziříčí – D1. Původní trasa silnice II/360 vykazovala velmi nevhodné směrové vedení (hluboko pod limitními hodnotami) a rovněž naprosto nedostatečnou šířku koruny komunikace.

„V současné době je připravována stavba II/360 Oslavice – Oslavička. Jedná se o zbývající úsek mezi obchvaty obcí Oslavice a Oslavička,“ doplnil Tomáš Pípal z krajského odboru dopravy a silničního hospodářství.


Jitka Svatošová
,

Aktualizováno Středa, 18 Listopad 2009 10:58