Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Město vyhlásilo vánoční sbírku
Město vyhlásilo vánoční sbírku PDF Tisk Email
Středa, 12 Prosinec 2012 07:56

Také v období letošního prosince a začátku ledna příštího roku mohou lidé z Třebíče i okolí přispět na dobročinné účely. Město vyhlásilo tradiční vánoční sbírku. Pro peněžité dary je občanům k dispozici zapečetěná schránka a bankovní účet.

Pokladnička je umístěna pod vánočním stromem na Karlově náměstí.

Bankovní účet má číslo: 107–3716130277/0100

Sbírka běží od středy 5. prosince 2012 do neděle 6. ledna 2013. Souhrnný výtěžek předá město Středisku rané péče Třebíč. Získané finanční prostředky budou použity na programy a služby poskytované ohroženým dětem a dětem se zdravotním postižením a jejich rodinám.

 

„Stalo se tradicí, že pod vánočním stromem je umístěna kasička, do které mohou lidé věnovat finanční prostředky pro dobročinný účel. Letos jsme se v radě města shodli, že výtěžek z vánoční sbírky poskytneme Středisku rané péče, které provozuje Oblastní charita Třebíč,“ řekla místostarostka Marie Černá.

„Středisko rané péče je asistencí pro rodiny, které mají postižené dítě ve věku od narození do sedmi let. Rodičům se dostává pomoci v nelehkých začátcích, kdy bývají zaskočeni. Důležitá je činnost klubu. Na setkáních rodin mohou rodiče sdílet své zkušenosti a vzájemně si poradit,“ vysvětlila Marie Černá.


Ivan Přibík