Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nové přechody pro chodce
Nové přechody pro chodce PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Prosinec 2012 00:00

V závislosti na možnostech počasí pokračují práce na výstavbě dvou zcela nových přechodů pro chodce na jižním okraji města. Plně vybavené přechody v ulicích Spojovací a Znojemská odstraní dlouhodobý problém s nedostatečným přístupem do nákupních center. Umožní lidem bezpečnou cestu do areálu Stop.Shop a k Intersparu.

Záměr vysvětlil místostarosta Pavel Pacal: „Po dlouhých jednáních se nám podařilo dotáhnout tuto věc do úspěšného konce. Obyvatelé už nebudu muset křižovatku nebezpečně přebíhat jako zajíci. Jsme rádi, že se tam nic nestalo. Pevně věříme, že to těch několik dní ještě vydrží a dostaneme se do režimu, ve kterém už to dávno mělo být.“

Oba přechody budou výrazně nasvětleny a osazeny světelným signalizačním zařízením. Při příznivých povětrnostních podmínkách by stavební akce měla být ukončena v polovině prosince.

Finanční náklady na zřízení přechodu přes Spojovací ulici hradí podle místostarosty Pavla Pacala v plné výši provozovatel nákupního centra Stop.Shop. Přechod přes Znojemskou ulici platí město Třebíč za přispění obce Střítež a provozovatele Stop.Shop.

Ivan Přibík