Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Třebíč navštívil guvernér Rotary
Třebíč navštívil guvernér Rotary PDF Tisk Email
Pátek, 23 Listopad 2012 07:53

Na své pravidelné roční návštěvě dlel v Třebíči ve středu guvernér Rotary distriktu Česká republika a Slovenská republika Alexandr Turkovič s chotí Evou. Nejprve se sešel s představenstvem místního Rotary klubu a poté se zúčastnil pravidelné schůzky klubu.

Aktivity klubu guvernérovi představila prezidentka Irena Cahová a pozvala ho na benefiční večer se smyčcovým kvartetem a dražbou uměleckých děl regionálních autorů, který proběhne ve čtvrtek 6. prosince v předsálí divadla Pasáž.

Alexandr Turkovič zmínil, že je v krátké době v Třebíči již podruhé. Před měsícem byl totiž hostem oslav 75. výročí založení klubu. Třebíčský klub hodnotí jako jeden z nejaktivnějších v České republice. Vedle mnoha humanitárních akcí ocenil i práci členů ve vedení celého distriktu. Kvitoval zejména hojnou účast v programu studentských výměn a pravidelné pořádání mezinárodních prázdninových táborů.

 

Poté představil své priority v době ročního působení na postu guvernéra. Jednou z nich je zvýšit povědomí veřejnosti o rotariánském hnutí. Ocenil, že v Třebíči je podle průzkumu veřejného mínění zhruba padesátiprocentní znalost občanů o klubových aktivitách a o Rotary obecně, čímž je Třebíč na špičce mezi "rotariánskými" sídly.

Více než dvouhodinová schůzka byla završena plodnou diskuzí.

František Ryneš