Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Dvě opravy jsou u konce
Dvě opravy jsou u konce PDF Tisk Email
Úterý, 20 Listopad 2012 09:24

Oprava zdi na Starém hřbitově

Odbor komunálních služeb radnice dokončil nedávno menší stavební akci na Starém hřbitově. Za vstupní branou z Gorazdova náměstí proběhla oprava dvou částí opěrné zdi.

Tarásek poblíž historického jižního vchodu do areálu Starého hřbitova se nacházel ve špatném stavu. Do zdi zatékalo a původní koruna z červených cihel byla již dožilá. Město nechalo rozebrat vrchní část a otlouct starou omítku. Následně proběhla betonáž nového věnce, který zeď zpevnil. Nová koruna z červených cihel vzhledově kopíruje původní stav. Terén se upravil tak, aby nedocházelo k zatékání.

 

Oprava ulice Boženy Němcové

Jednou z investičních akcí města byla v letošním roce oprava ulice Boženy Němcové. Práce se v těchto dnech chýlí ke konci. Vše je hotové do půlky listopadu.

Rekonstrukci menší slepé ulice s vilkami zahájilo město před dvěma lety výměnou vodovodního řadu. Letos přišla na řadu kanalizace. Při zemních pracích se realizační firma musela potýkat s problémem, kterým bylo nečekaně tvrdé podloží. Skálu se při výkopech podařilo překonat a původní oddělená dešťová a splašková kanalizace mohla být nahrazena novou, sdruženou. Konečnou povrchovou úpravu tvoří asfaltový koberec a betonová dlažba. Akce si z městského rozpočtu vyžádala celkovou částku přes dva miliony korun.

 

Ivan Přibík