Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nové autobusy městské dopravy
Nové autobusy městské dopravy PDF Tisk Email
Úterý, 20 Listopad 2012 07:37

Třebíčané si budou moci přijít prohlédnout zbrusu nové autobusy městské autobusové dopravy. Společnost TRADO představí lidem dvě vozidla značky MAN. Ukázka autobusů se bude konat ve středu 21. listopadu na Karlově náměstí od 9:00 do 11:30 hodin. Poté uvede dopravce vozidla do provozu na běžné linky a až do 20 hodin se v nich bude cestovat bez jízdného.

„Společnost TRADO pokračuje v modernizaci vozového parku a pořídila dva nové autobusy pro městskou autobusovou dopravu. Dodavatel – společnost MAN – byl vybrán na základě výběrového řízení, kde byly porovnávány především technické parametry, bezpečnost cestujících, počet míst, spotřeba pohonných hmot i cena. Vozy splňují nejvyšší emisní třídu Euro 5,“ sdělil Petr Palovčík, projektový manažer ICOM transport a.s. Zařazení nových autobusů znamená výraznou modernizaci vozového parku pro město Třebíč. Celorepublikový průměr stáří autobusů přesahuje 14 let, přičemž  současná kolona v Třebíči bude mít průměr 5 let.

Nové vozy zaujmou nadstandardní výbavou, netradičním umístěním některých sedadel a celkovým řešením interiéru. Jsou kompletně klimatizované a mají informační systém, který je připraven pro online přenos dat na vybrané zastávky v Třebíči. Celkový počet míst pro cestující je 98, z toho 27 k sezení. Samozřejmostí je možnost přepravy dětských kočárků, invalidních vozíků a imobilních občanů.
Ivan Přibík