Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Heřman: konec kartelu v Třebíči!
Heřman: konec kartelu v Třebíči! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 15 Listopad 2012 16:42

Společnost ICOM Transport otevřela v Třebíči novou veřejnou čerpací stanici. Stojí na okraji areálu bývalého Unipletu, má nejmodernější stojany, umožňující bezkontaktní platby a nejlepší software od třebíčské firmy UNICODE. Součástí je i menší shop. A to nejdůležitější. Ceny jsou „jihlavské“.

Důvody počinu firmu objasnila při slavnostním otevření místopředsedkyně představenstva Kateřina Kratochvílová. „Když jsme přišli do Třebíče provozovat MAD, byli jsme cenami pohonných hmot zaskočeni,“ vzpomíná. Autobusy musely v Třebíči tankovat a cenová hladina byla o více než tři koruny vyšší než v Jihlavě. „Konkurence nás vlastně k tomuto kroku donutila,“ vzpomíná.

Společnost ICOM provozuje 18 čerpacích stanic, z toho tři veřejné. Je tedy dost velkým hráčem na trhu. Prodají 37 miliónů litrů nafty a 4 milióny litrů benzinu natural. „Každý týden v úterý děláme tvrdé výběrové řízení na benzin i naftu. Do našich autobusů Mercedes musíme tankovat nejvyšší kvalitu, proto je u nás diesel o něco dražší, než benzin natural. Stejnou kvalitu nafty chceme nyní nabídnout i občanům Třebíče,“ řekla Kratochvílová.

 

V Třebíči se již delší dobu šušká, že provozovatelé čerpacích stanic jsou zde na cenách domluveni. Na tuto skutečnost narazil i starosta Pavel Heřman (HZNR!). „V Třebíči se vytvořil kartel provozovatelů čerpacích stanic. Ceny dosáhly takové výše, že pohonné hmoty byly prakticky nedostupné,“ přeháněl Heřman. A pokračoval. „Tento kartel v Třebíči dnes končí“, předpověděl.

Kartel však nelze dokázat. Že na tomto podezření něco je, to dokazují ceny v jiných oblastech republiky. V Třebíči však asi byly marže distributorů a čerpadlářů o více než tři koruny vyšší. Na otázku novinářů, zda se nebojí bez důkazu pronést takové obvinění, Heřman opáčil, že se mu nic nemůže stát, protože prý sám nemá auto! Pravdou je, že na otevření pumpy dorazil služebním superbem spolu s místostarostou Pavlem Svobodou (TOP 09). Místostarosta Pavel Pacal už se k nim asi nevešel, tak přijel dalším služebním autem.

ICOMu se podařilo slib plnit. Od zítřka si může benzin i naftu za mnohem nižší cenu kupovat veřejnost. Ušetříme i přesto, že konkurence v předvečer otevření šla také o několik desetníků s cenami dolů. Jen houšť a větší kapky!

Pro podnikatele a firmy má ICOM podle Kateřiny Kratochvílové další množstevní ceny a možnost tankovat na čipovou kartu a tedy na fakturu. Moderní stojany berou kromě čipových karet i bankovky. Natankovat tedy můžete 24 hodin denně.

Náš server bude další vývoj cen pohonných hmot v Třebíči pečlivě sledovat.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 16 Listopad 2012 07:12