Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Oblastní sněm ANO 2011
Oblastní sněm ANO 2011 PDF Tisk Email
Pondělí, 12 Listopad 2012 08:50

Dnes v pondělí 12. listopadu proběhne, zřejmě v Třebíči, oblastní sněm politického hnutí ANO 2011. Proč zřejmě? Protože o místu ani o hodině konání není nic známo. Na webové stránce je jen informace, že sněm zvolí oblastní (okresní) vedení.
Krajská koordinátorka hnutí Ivana Frehl potvrdila, že jednání sněmu je neveřejné a že je přístupné jen členům hnutí, které prověřilo ústředí. Nemohou se tedy zúčastnit ani registrovaní sympatizanti, o novinářích nemluvě. „Členů a členek je na našem okrese, myslím, sedm,“ přiznává koordinátorka s tím, že ona je jednou z nich. A důvod utajení? „Jsme opatrní od té doby, co nám začaly chodit anonymy. Máme podezření, kdo jsou autoři. To je jedním z důvodů, že sněm není veřejný. Vždyť ani ostatní strany nemají jednání sněmů veřejná. Ale je to v souladu s našimi stanovami,“ vysvětluje.

Po razantním nástupu „Babišovy strany“ se zdá, že se nyní její aktivity utlumily. Týdeník „5+2 dny“ už také nechodí do schránek. Podle Ivany Frehl je však k dostání ve stojanech na několika místech v Třebíči, například v budově Západomoravské vysoké školy. „Jestli máte zájem o doručování, stojí 7 korun,“ nabízí Frehl.

Usnesení z dnešního sněmu by se prý mělo objevit na webové stránce hnutí. Veřejnost je jistě zvědava, kdo bude nový politický subjekt zastupovat.

František Ryneš