Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Střípky z listopadového zastupitelstva II
Střípky z listopadového zastupitelstva II PDF Tisk Email
Úterý, 06 Listopad 2012 00:00

Petice proti dostavbě Laguny

Podpisy pod petici proti dostavbě Laguny předal již na minulém jednání zastupitelstva Zdeněk Štajnc. Bylo jich více než dvě stovky. Občanům se nelíbí, že v době nutných úspor, kdy si město bere 200 miliónů úvěr na krytí deficitu městského rozpočtu, na druhé straně vyhodí 58 miliónů oknem. Zastupitel Švejda (ČSSD) požadoval místní referendum o dostavbě.

Místostarosta Pacal (Pro Třebíč) tuto myšlenku odmítl. „Je podepsaná smlouva, prostavěny tři milióny, nejde to zastavit bez vysokých pokut,“ tvrdil.

Jeho názor podpořil Jaromír Barák (HZNR!). „Ano, je pozdě. Ty i já, Pavle Heřmane, jsme před volbami podporovali revitalizaci Karlova náměstí. Byla tady Pitlachova studie, i občané to chtěli, nechtěli dostavět Lagunu. Měli bychom si z toho vzít poučení pro příště a v předstihu seznámit se záměry do budoucna občany,“ narážel Barák na Švejdův požadavek místního referenda o umístění domu dětí.

 

V budu „Různé“ se k petici vyjádřil i její autor Zdeněk Štajnc. Exaktně vypočítal zvýšené provozní náklady na vytápění venkovního bazénu a na vodu. „Lituji, překročil jste tři minuty, musím vám vzít slovo,“ reagoval starosta Heřman. „Obrátím se tedy na tisk,“ nedal se Štajnc. „To klidně můžete,“ děl arogantně starosta. To už projevil nejen nevychovanost vůči staršímu serióznímu občanu, ale i značnou dávku pohrdání obyvateli města.

 

Jízdní řády na pokračování

Emoce znovu vyvolaly nové jízdní řády. Zastupitelka Milotová chtěla vědět podrobnosti zadání, na základě kterých byly nové jízdní řády zpracovány. Starosta Heřman (HZNR!) demokraticky odpověděl, že to na jednání zastupitelstva nepatří. Jenomže Milotová se nedala. Upozornila starostu, že je oprávněna sdělit názory občanů. Byla odkázána na odpověď vedoucího odboru dopravy.

 

Dopravní problémy

Ani připomínka Bohumila Bobka (KDU-ČSL) nebyla zodpovězena jinak, než obecnými frázemi. Chtěl se dozvědět něco o důležitém dopravním problému Třebíče – o komunikaci od Kuchyňky po Poušov, o obchvatu a jiných problémech. Marně. Také on byl odkázán na odpověď vedoucího odboru dopravy. Radní nevědí nic.

S odpovědí vedoucího Bc. Aleše Kratiny vás seznámíme, až bude k dispozici.


O dalších kauzách ze zastupitelstva příště.

František Ryneš

 
Komentáře (1)
Vule obcanu
1 Úterý, 06 Listopad 2012 09:15
Stepan Novak
Nevim jestli je 200 podpisu vule obcanu? Co tech dalsi 100 tis, kteri ziji ve spadove oblasti. Kdyz by nekdo udelal petici na podporu dostavby, tak bezesporu sezene vice podpisu. Pripada mi to spise tak, ze par lidi, kteri nemaji vztah k vode jsou urazeni, ze se investuje do bazenu a ne do obnovy chodniku.