Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nová pamětní medaile
Nová pamětní medaile PDF Tisk Email
Čtvrtek, 01 Listopad 2012 10:38

O sto tisíc korun chce radnice navýšit položku městského rozpočtu „Věcné dary“. Potvrdil to vedoucí finančního odboru města David Vojtan s tím, že se jedná především o výdaje spojené s vydáním pamětní medaile u příležitosti 10 let členství města v UNESCO. Medaile budou předávány na oslavách pořádaných v létě 2013. Dále tato položka zahrnuje výdaje na kalendáře na rok 2013.

Vedení radnice se s novým výdajem příliš nechlubí, vždyť si na něj musí vypůjčit. Na jednání finančního výboru se kvůli tomu proti záměru postavili někteří opoziční zastupitelé z levice.

O záměru vydat novou pamětní medaili prý nic neví ani koordinátor památek UNESCO Lubor Herzán. Tiskový mluvčí Ivan Přibík byl sdílnější. „Ano, informaci mohu potvrdit. Návrh ztvárnil renomovaný umělec, výsledek je velmi pěkný. Bude vyrobeno několik desítek kusů, v příštím roce v rámci desetiletého výročí jich bude většina udělena vyznamenaným,“ přiblížil záměr radnice tiskový mluvčí s tím, že osobně lituje, že nebude vyrobena větší série na prodej.

 

Možná by byl dobrý nápad, aby byla do volného prodeje dána barevně odlišená „civilní“ verze pamětní medaile. Z výnosu by bylo možno financovat náklady na pořízení všech medailí a nebylo by nutno sahat do veřejných peněz. To by jistě opozici s medailemi smířilo.

Zajímavé bude také vědět, kdo pro město vyrobí kalendáře. Že by opět Heřmanova „dvorní firma“ Relative design?

František Ryneš