Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Asijské bystro, hosposa a garáž
Asijské bystro, hosposa a garáž PDF Tisk Email
Sobota, 27 Říjen 2012 10:35

Prodej za každou cenu co jen můžeš, tak zní krédo současného vedení třebíčské radnice. Není divu. V rozpočtu zeje díra jako vrata a daří se ji zalátat jen díky úvěru 200 miliónů korun. A stavět kontroverzní kruhové objezdy nebo megalomanský bazén se prostě musí. Veřejné zakázky skýtají nebývalé možnosti.

Nyní se podařilo prodat tři nemovitosti, již delší dobu nabízené k prodeji. Výtěžek je však prabídný. Za dvě restaurace v lukrativních nemovitostech a bývalou kotelnu dostane město žalostných osm a půl milionů korun.

Multifunkční dům s hospodou Na Kocandě v Týně vydražila za 4 568 000 Kč podnikatelka Nguyen Thi Minh Chio z Jesenice. Ponechá tam prý prodejnu s potravinami a zřídí rychlé občerstvení. Zachování obchodu s potravinami bylo požadavkem opozice na minulé schůzi zastupitelstva.

Historický objekt bývalé restaurace Betlém v Hasskově ulici bude patřit Milanu Nedvědickému z Lipníka. Dostane ji za kupní cenu 3 609 600 korun, za kterou dům v centru města vydražil. Má zde podle Pacala záměr zřídit cukrárnu, v patře byt a kanceláře k pronájmu.

Bývalá kotelna K7 v Mládežnické ulici se prodala obálkovou metodou Jitce Novotné z Třebíče za kupní cenu ve výši 550 000 Kč. Nová majitelka ji přestaví na garáže.

Pochopitelně všechny prodeje musí schválit zastupitelé na schůzi 1. listopadu. "Víc než osm milionů korun, které utržíme z prodeje majetku, půjde do městského rozpočtu a přesune se do kapitoly volné prostředky," tvrdil na tiskovce města místostarosta Pacal.

Pro úplnost je třeba konstatovat, že k výtěžku prodejů je třeba ještě přičíst výnosy z problematických prodejů bytů a nebytových prostor Na Potoce a jinde v Třebíči.

František Ryneš

Aktualizováno Sobota, 27 Říjen 2012 10:54