Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kontaktní centrum policie v Třebíči
Kontaktní centrum policie v Třebíči PDF Tisk Email
Čtvrtek, 27 Září 2012 07:09

Kontaktní a koordinační centra na policejních služebnách podstatně zkvalitní a zefektivní podmínky při prevenci a řešení mimořádných událostí, poskytnou občanům nezbytný informační a koordinační servis. V každodenním životě je úkolem těchto služeben přispívat k řešení běžné problematiky vnitřního pořádku a bezpečnosti. 

Ve středu 26. září se v dopoledních hodinách uskutečnilo slavnostní otevření Kontaktního a koordinačního centra v Třebíči. Jde o prostory moderně  zrekonstruované do nového jednotného  stylu. Oficiálního zahájení provozu těchto prostor byli přítomni plk. Mgr. Miloš Trojánek, ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, plk. Mgr. Petr Tomášek vedoucí Územního odboru Třebíč, plk. Mg. František Pokorný, zástupce vedoucího Územního odboru Třebíč, npor. Mgr. Martin Husa, vedoucí Obvodního oddělení Třebíč, Ing. Ladislav Prvák, ředitel Městské policie Třebíč, zástupci dodavatelské stavební firmy, mjr. Bc. Petr Krátký, zástupce ředitele Územního odboru Hasičského záchranného sboru Třebíč a další významní hosté.

Jednou z prvních změn, které si občané při návštěvě nového Kontaktního a koordinačního centra v Třebíči všimnou, je venkovní bezbariérový přístup pro imobilní občany. Vnitřní prostory tvoří recepce, jednací místnost a prostor stálé služby. Recepce slouží ke shromažďování lidí, prvotnímu kontaktu s policií a podávání základních informací o nastalé situaci. Je uzpůsobena tak, aby veřejnost nepřicházela do styku s osobami podezřelými ze spáchání protiprávního jednání. Cílem je nejen bezpečnostní hledisko, ale i snaha o zabránění zvýšené psychické zátěže občanů, kteří se vlivem mimořádných událostí nacházejí v silné stresující situaci. Součástí recepce je čekárna s moderním a účelným nábytkem, obrazovkou s aktuálními informacemi, dětským koutkem, panely s informačními a preventivními tiskovinami a dále sociální zařízení, včetně sociálního zařízení pro imobilní občany. Kontaktní a koordinační centrum je vybaveno moderní informační a komunikační technikou. Technologie zajišťuje rychlý, spolehlivý a bezpečný přístup k centrálním policejním databázím, informačním systémům veřejné správy a efektivní komunikaci s operačními středisky Policie České republiky související s koordinací řešení mimořádných událostí v rámci integrovaného záchranného systému.
Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 27 Září 2012 07:17