Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Elektrovozidla na Karlově náměstí
Elektrovozidla na Karlově náměstí PDF Tisk Email
Středa, 19 Září 2012 05:50

JE Dukovany se připojila k Evropskému týdnu mobility (ETM), který proběhl i na Třebíčsku a to ve dne 16.-22. září. ETM je osvětová kampaň pro občany měst a obcí. Klade si za cíl upozornit na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou, ale zároveň se snaží nabídnout lidem možnosti a výhody alternativních druhů dopravy.

V pondělí 17. září zorganizovala Jaderná elektrárna Dukovany na Karlově náměstí v Třebíči prezentaci elektrokol, elektroskútrů a elektromobilů na kterou pozvala i firmu AKUMOTO. Zájemci jak z řad zaměstnanců elektrárny Dukovany tak i občanů Třebíče si vyzkoušeli jízdu na elektropohon a mnozí z nich odcházeli s přesvědčením, že pořídit si podobné dopravní prostředky do budoucna nebude marné. Co je odradilo od okamžitého rozhodnutí byla skoro vždy pořizovací cena.

 

V jednu chvíli po náměstí kroužilo všech 7 elektrokol i s elektroskútrem. Nejvíce zájemců si tradičně vyzkoušelo jízdu v elektromobilu, s kterým projížděli okolo středu města.

 

Některé ohlasy po testovacích jízdách:

„Pro sebe elektrokolo nepotřebuji, já prozatím vyjedu všechno, ale pro partnerku ho jistě pořídíme, aby mi do kopců stačila“.

„Je to dobrý, pokud do elektrokola půjdu, tak mamce a babičce ho určitě budu půjčovat“.

 

Petr  Spilka

Aktualizováno Čtvrtek, 20 Září 2012 06:20