Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Změna dopravního režimu v Hrotovické ulici
Změna dopravního režimu v Hrotovické ulici PDF Tisk Email
Čtvrtek, 13 Září 2012 00:00

Dopravní zácpa, jakou Třebíč asi už dlouho ani ve špičce nepamatuje. Tak vypadala v úterý 11. září situace v několika ulicích v jižní části města. Důvodem pro vznik kolon vozidel byly stavební práce na výpadovce Hrotovickou ulicí.

Krajský úřad ve spolupráci s městským úřad tam realizuje rozšíření vozovky. Vzniknou odbočovací pruhy, které podstatně usnadní provoz v křižovatce Hrotovická – Spojovací, jedné z nejzatíženějších na území Třebíče. Převedení dotyčného úseku na jednosměrný provoz způsobilo zahlcení ulic Hrotovická, Spojovací a Znojemská.

Město proto operativně iniciovalo schůzku s Policií České republiky. Po dohodě se stavební firmou je od středy 12. srpna umožněn oboustranný průjezd vozidel, a to po dobu minimálně 14 dnů. Potom, když si to stavební práce vyžádají, dojde k odklonu vozidel nad 3,5 tuny hmotnosti. Osobním automobilům zůstane i nadále umožněn průjezd stavbou. Bude však nutné počítat s možností dočasných uzavírek. Pro urychlení prací slíbila stavební firma od 38. týdne zavedení dvanáctihodinového pracovního režimu.

Ivan Přibík