Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Vyměnili staré hřiště za nové
Vyměnili staré hřiště za nové PDF Tisk Email
Úterý, 11 Září 2012 07:33

V neděli 9. září se římovští příznivci sportu sešli na novém Oranžovém hřišti. Mezi prvními herní plochu otestovali i místní nohejbalisté „Římští loupáci“. Sportoviště hojně využívá jak veřejnost, tak i sousedící mateřská škola. Díky příspěvku Nadace ČEZ má nový bezpečný povrch, nové sloupky na nohejbalovou síť, branky i basketbalové koše.

„Šlo o poměrně rozsáhlou investici – rekonstrukce zahrnovala především kompletní výměnu podkladu povrchu, položení umělého trávníku a vybudování oplocení i osvětlení. Lidé jsou nadšení, je to bezvadné,“ řekl Rostislav Novák, starosta obce Římov.

Na úpravy hřiště věnovala Nadace ČEZ částku 600 tisíc korun. „Obnovit či postavit nová dětská, sportovní i multifunkční hřiště pomáháme už desátý rok. Za tu dobu jsme v celé republice přispěli na výstavbu dvou stovek hřišť, na Vysočině a jižní Moravě přes čtyřicet. Letos v našem regionu přibydou ještě Okříšky a Vyškov,“ uvádí Vladimír Černý, člen správní rady Nadace ČEZ.

 

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz


Jana Štefánková