Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Zapracují připomínky do jízdních řádů MAD
Zapracují připomínky do jízdních řádů MAD PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Září 2012 00:00

První týden fungování nového systému městské autobusové dopravy v Třebíči přinesl podle očekávání četné připomínky cestujících. Mezi asi stovkou ohlasů se našly kladné i záporné. Jak město s předstihem informovalo, budou nejpočetnější z nich po schválení zastupitelstvem zapracovány od 1. října do provozu.

Připomínky shromážděné od pondělí 3. do pátku 7. září lze rozdělit zhruba do třech skupin. První skupina se týká zrušených linek číslo 2 a 3, které v dřívějším systému zajišťovaly přímou vazbu mezi čtvrtěmi Podklášteří/Týn a Hájek. Druhá skupina reaguje na linku č. 4. Většině lidí nevyhovuje, že konečná zastávka je nově situována v Míčově ulici. Třetí skupinu tvoří individuální podněty různého druhu. Pozitivní ohlasy pochvalují například prodloužení doby provozu, zavedení dopravy do přidružených obcí, zřízení školních spojů nebo obsluhu ulic Novodvorská a Samešova.

 

Odbor dopravy Městského úřadu Třebíč sděluje veřejnosti, že náměty shromážděné v prvním týdnu provozu už řeší s dopravcem. Od pondělí 1. října dojde k několika korigujícím změnám.

Podle požadavku občanů budou upraveny linky číslo 10, 11 a 12. Radnice také jedná s dopravcem o změně režimu u linky číslo 4. Podrobnosti odbor dopravy včas zveřejní.

Dosud chybí přestupní jízdenka. Zavedena bude jako novinka rovněž od 1. října. Lidé budou moci přesednout na jinou linku, aniž by platili za dvě oddělené jízdy. „Cestující se do dvaceti minut dostanou ze všech konečných stanic do centra města a na Karlově náměstí budou mít možnost přestoupit,“ řekl na tiskové konferenci radnice místostarosta Pavel Svoboda.

Ivan Přibík