Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy JE Dukovany patří vysokoškolákům
JE Dukovany patří vysokoškolákům PDF Tisk Email
Neděle, 02 Září 2012 00:00

První 2 týdny v září proběhne v Jaderné elektrárně Dukovany odborná stáž, Letní univerzita. Třicet vybraných studentů a 3 pedagogové technických vysokých škol z celé České republiky dostanou výjimečnou možnost poznat chod elektrárny.

Letní univerzita je stáž, která umožňuje vysokoškolákům poznat, jak se „dělá“ jaderná energetika, elektřina, v praxi. Kromě přednášek čekají studenty i pedagogy především exkurze a odborné besedy se zaměstnanci.

Letošní 4.ročník Letní univerzity bude patřit i novým tématům jako výstavba nových jaderných bloků v ČR nebo elektromobilita. Studenti budou mít dokonce po celou dobu stáže k dispozici a vyzkoušení 2 elektromobily.

Program zakončí 14.9. přednáškou předsedkyně SÚJB Dany Drábové a přítomností významných hostů z partnerských univerzit i ze Skupiny ČEZ.

„Získal jsem nový náhled na jádro a hlavně bezpečnost jaderného průmyslu. Účast na Letní univerzitě je pro mě prestižní záležitostí, která mi dá lepší šanci najít uplatnění ve Skupině ČEZ“  zhodnotil účast jeden ze studentů v minulém ročníku Letní univerzity. Doufáme, že i letos bude stáž pro mladé techniky zajímavá a jako každý rok se pak až polovina absolventů stane našimi novými kolegy.

Linda Štraubová

Aktualizováno Sobota, 01 Září 2012 22:43