Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy V Poušově budou zpomalovací polštáře
V Poušově budou zpomalovací polštáře PDF Tisk Email
Sobota, 11 Srpen 2012 00:00

Průjezdná doprava přes čtvrť Poušov se o trochu zklidní. Odbor dopravy městského úřadu tam nechá začátkem příštího týdne osadit tzv. zpomalovací polštáře. Zařízení pomůže bezpečnosti provozu i technickému stavu mostu přes řeku.

Úzká komunikace od hráze rybníka Kuchyňky, přes Poušov do Boroviny je oblíbenou zkratkou třebíčských řidičů. Původně sloužila především návštěvníkům campingu a zahrádkářům, dnes tudy nepřetržitě proudí osobní automobily. Na hustý provoz však není stavěna vozovka ani dimenzován most, jehož povrch je krytý dřevem. Specialista na mostní stavby doporučil radnici výrazně snížit rychlost vozidel.

 

Městský úřad proto k povrchu vozovky přimontuje ocelové zpomalovací polštáře. Lze je přirovnat k jakýmsi velkým knoflíkům žluté barvy. První zařízení tohoto typu bylo v Třebíči instalováno před asi dvěma lety v Kaňákově ulici. Výhodou ocelových polštářů na rozdíl od přejezdného prahu neboli retardéru je skutečnost, že se skrze ně mohou pohodlně pohybovat cyklisté.

Pro zklidnění jízdy Poušovem dá město ukotvit ocelové polštáře před mostek na straně k Týnu. Na straně k Borovině dopravu přibržďuje nebo zcela zastavuje zákazová značka „Přednost protijedoucích vozidel“.

Ivan Přibík