Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Stíny 16. července
Stíny 16. července PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Červenec 2012 09:12

Nic jim není svaté

Policisté z Moravských Budějovic se zabývají jednáním neznámého pachatele, který v době od počátku měsíce června do 12. července odcizil bronzovou desku velikosti  70x52 centimetrů z pamětního kamene, který se nachází na ulici Kozinova v Moravských Budějovicích. Další bronzová deska byla odcizena v Jaroměřicích nad Rokytnou na ulici F.V. Míči. Její hodnota je nejméně 60 000 korun.

 

Řidič narazil do lesního svahu

Dvě lehká zranění si vyžádala sobotní dopravní nehoda. Krátce před 3. hodinou jel řidič se spolujezdcem v osobním voze značky Mercedes po silnici 3. třídy v katastru obce Kojetice ve směru od obce Mastník.  Řidič se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel mimo silnici a narazil do lesního svahu. Policisty provedená dechová zkouška neprokázala, že by řidič před jízdou požil alkoholický nápoj. Na poškozeném vozidle vznikla škoda 40 000 korun.

 

 

Vozidlo začalo hořet

V Třebíči v pátek 13. července krátce po 14. hodině došlo v ulici Rafaelova v Třebíči ke střetu osobního automobilu značky Opel Astra s nákladním vozidlem značky Liaz s přívěsem. Devětačtyřicetiletý řidič jel s nákladním vozem směrem od ulice Míčová k ulici Brněnská. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla a zadní část přívěsu vyjela do protisměru, kde došlo ke střetu s protijedoucím osobním automobilem. V osobním vozidle zůstal zaklíněn pětadvacetiletý řidič s těžkým zraněním. Na místo přijela jako první hlídka policistů z Obvodního oddělení Třebíč, která nedaleko prováděla dohled nad bezpečností silničního provozu. O nehodě policisté ihned informovali další složky integrovaného záchranného systému. Policisté uviděli, že vozidlo v prostoru motoru začíná hořet. Proto ihned použili hasicí přístroj ze služebního vozidla a požár uhasili. Dále na místě zasahovali hasiči, neboť museli zaklíněného řidiče z vozu vystříhat. Řidič i jeho spolujezdkyně byli zdravotníky převezeni do nemocnic. Dopravní policisté vyčíslili způsobenou škodu na 70.000 korun.

 

Náruživý rybář

O rybářské vybavení přišel rybář v období od 9. do 14. července v ulici Ivana Olbrachta v Třebíči. Neznámý pachatel v přízemí panelového domu vnikl do sklepa, který je společný pro dvě bytové jednotky a odcizil textilní vak. Zde měl poškozený uložených šest kusů rybářských prutů, šest kusů podpěr a jeden podběrák. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 10.600 korun.

 

Moment překvapení

Zloděj vytrhl mobilní telefon z ruky poškozenému na taneční zábavě v brzkých ranních hodinách dne 15. července v obci Přibyslavice. Pachatel v nestřeženém okamžiku vytrhl z ruky telefon a okamžitě se vmísil mezi tančící osoby. Případ prověřují policisté z Obvodního oddělení Třebíč pro přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na 800 korun.

 

Vloupání do sklepních kójí

Do osmi sklepních kójí vnikl nezvaný host v noci z 12. na 13. července v ulici Benešova v Třebíči. Pachatel v panelovém domě vnikl do vnitřních sklepních prostor po násilném překonání petlic. Vše prohledal a odcizil elektrickou vrtačku, úhlovou brusku, prodlužovací kabel, dva plastové kanystry s nemrznoucí směsí, stereomagnetofon a další věci. Majitelé předběžně vyčíslili způsobenou škodu na 16.650 korun, bude upřesněna dodatečně. Případ vloupání do osmi sklepních kójí prověřují policisté z Obvodního oddělení Třebíč jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 17 Červenec 2012 11:15