Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nemocnice Třebíč: jen kožní a ORL
Nemocnice Třebíč: jen kožní a ORL PDF Tisk Email
Úterý, 03 Červenec 2012 13:02

Pacienti všech pěti krajských nemocnic mají od začátku července možnost objednat se do specializovaných ambulancí prostřednictvím rezervačního systému eAmbulance. Elektronické objednávání již rok úspěšně funguje v jihlavské nemocnici a od února letošního roku také v Pelhřimově. Nově mohou on-line rezervace využít klienti nemocnic v Havlíčkově Brodě, Novém Městě na Moravě a Třebíči. K dnešnímu dni je v systému eAmbulance zaregistrováno téměř 5 300 uživatelů, kteří již uskutečnili více než 5 600 objednávek na vyšetření.

„Projekt eAmbulance, na kterém spolupracovali IT odborníci z Odboru informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina a Nemocnice Jihlava se specialisty z Taiwanu, je pouze jedním z kroků, který řeší postupnou elektronizaci zdravotnictví v našem regionu. Cílem je dosáhnout co možná největšího pohodlí pro pacienty, včetně sjednocení systému sdílení a přenosu informací mezi našimi nemocnicemi,“ sdělil hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a doplnil, že po omezeném prázdninovém provozu se počítá s dalším rozšířením nabídky pracovišť zapojených do systému eAmbulance v září 2012.

 

Využívání systému elektronických rezervací je velice jednoduché. Klient se přes webové rozhraní eAmbulance přihlásí do systému prostřednictvím rodného čísla a unikátního PIN kódu. Ten získá při osobní návštěvě kontaktního centra v jednotlivých krajských nemocnicích. Po přihlášení do systému si klient vybere konkrétní nemocnici, ambulanci popř. i lékaře, termín návštěvy a požadovaný čas vyšetření. „Pacient je následně informován o provedené rezervaci prostřednictvím SMS nebo mailu. Systém ho automaticky upozorní ještě v den před plánovanou návštěvou ambulance,“ řekl Václav Jáchim z odboru informatiky Krajského úřadu Kraje Vysočina. Kromě on-line rezervace je možné objednat se také telefonicky na čísle 567 157 555 nebo osobně při návštěvě kontaktního centra v jednotlivých nemocnicích.

Pro objednávání pacientů prostřednictvím aplikace eAmbulance jsou v ambulantních pracovištích vyhrazeny určité ordinační hodiny, mimo tyto hodiny bude ošetřování pacientů probíhat stejně jako dosud. Při návštěvě specialisty však musí objednaní i neobjednaní pacienti počítat s tím, že mimořádná a akutní vyšetření mají vždy přednost.

Seznam zapojených ambulancí v rezervačním systému eAmbulance:

 

Nemocnice Třebíč:

Kožní ambulance        út    12.30 – 13.30 hod. a čt 12.30 – 13.30 hod.

ORL ambulance          út   13.15 – 14.15 hod. a st  12.30 – 13.30 hod.

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:25