Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Nová stezka Stařeč - Třebíč
Nová stezka Stařeč - Třebíč PDF Tisk Email
Středa, 27 Červen 2012 06:17

Letitý dopravní problém je pryč. Stařeč v těchto dnech dokončila výstavbu asfaltové stezky pro chodce a cyklisty. Lidé se na kilometrovém úseku už nebudou muset pohybovat po frekventované silnici. Dnes otevřou novou komunikaci za účasti hostů společně starosta městyse Starče Čestmír Linhart a starosta města Třebíče Pavel Heřman.

Stařeč má tradiční spádovost do Třebíče. Od domků na východním okraji městyse jsou paneláky sídliště Za Rybníkem téměř na dohled. Lidé denně chodí pěšky nebo jezdí na kole do Třebíče do škol, do zaměstnání a za službami. Řada z nich využívá pro pokračování cesty konečné zastávky autobusů MAD. Mnozí Třebíčané zase často vyráží na cyklistické projížďky do krajiny za Starčí.

Obyvatelé Starče i Třebíče se nyní dočkali bezpečné a pohodlné stezky. Po několika letech příprav vybudovala stařečská radnice vedle silnice oddělenou asfaltovou komunikaci. Stavba probíhala od začátku května do konce června tohoto roku. Celkové náklady přišly na 2 305 000 korun. Investici platila Stařeč ze svého rozpočtu.

Důležitost nového dopravního spojení zdůraznil starosta městyse Starče Čestmír Linhart: „Jde nám hlavně o bezpečnost chodců. Ze Starče chodí po silnici do Třebíče nejen děti do škol a dospělí do práce, ale také důchodci k lékaři a maminky s kočárky. Na vozovce je pohyb chodců od pěti hodin rána až pozdě do večera. Přesný počet lidí nedokážu odhadnout, ale bude vysoký.“
Ivan Přibík

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:27