Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Skončila DIDACTA 2009
Skončila DIDACTA 2009 PDF Tisk Email
Pátek, 23 Říjen 2009 14:55

Ve dnech 21. a 22.10.2009 se v prostorách Střední průmyslové školy v Třebíči uskutečnil již  XIV. Mezinárodní veletrh vzdělávání DIDACTA 2009. Pořadatel Hospodářská komora Třebíč a Úřad práce Třebíč pozval mnoho vystavovatelů z řad Vysokých, Vyšších odborných i Středních škol a jiných vzdělávacích institutů. Cílem bylo oslovit mladé školáky a jejich rodiče s nabídkou studií a vzdělávání. Opět se prezentovaly školy, jak z Třebíče, tak z širokého okolí i z Rakouska.

Mezi jinými mohli budoucí studenti shlédnout prezentaci např. Střední lesnické školy v Hranicích na Moravě, Střední rybářské školy z Třeboně, Střední letecké školy z Odolene Vody a mnoho jiných. Bohužel se mezi prezentovanými neobjevila Západomoravská vysoká škola Třebíč.

 

  Z řad neškolských institucí byla mj. zajímavá prezentace Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea z Prahy. Nabídka jak vzdělávacích kurzů pro učitele i širokou veřejnost, různých akcí s židovskou tématikou opravdu zaujala. Škoda, že podle slov jedné ze zástupkyň centra s tímto institutem příliš nespolupracuje MKS Třebíč.

  Akce se opět v celku podařila, vždyť shlédnout nabídku více než šedesáti vzdělávacích institucí, informovat se o oborech které vyučují, uplatnění po ukončení, o možnostech ubytování a mimoškolní činnosti prakticky na jednom místě se hned tak nenaskytne. Kaňkou se již po několikáté stalo, že druhý den veletrhu některé školy ukončí svoji prezentaci o mnoho dříve než je konec akce. Tak tedy už tři hodiny před koncem veletrhu procházíte okolo stánků, které mají na pultících jen letáky ale další informace už bohužel chybí. Když jsem se jedné paní z nedalekého města zeptal kam chvátá, odpověděla, že „..je potřeba ještě shlédnout obchody v Třebíči, co je tu jiné než v jejich městě“. Tak snad příště budou vystavovatelé na návštěvníky vlídnější a dají informace i těm rodičům, kteří poctivě pracují a přijdou po své pracovní době a rádi by ještě nějakou informaci.

Jan Zeman

Aktualizováno Pátek, 30 Říjen 2009 10:53