Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Ve čtvrtek zasedá zastupitelstvo
Ve čtvrtek zasedá zastupitelstvo PDF Tisk Email
Pondělí, 18 Červen 2012 15:03

Zůstane Třebíč hráčským doupětem?
Ve čtvrtek 21. června se sejde Zastupitelstvo města Třebíče. Pravidelné zasedání se koná v budově městského úřadu na Masarykově náměstí v místnosti č. A 043. Začátek je v 16:00 hodin.

Na programu jednání je opět několik kontroverzních bodů. Jedním z nich je schválení protihazardní vyhlášky. Zastupitelstvo k tomu zřídilo pracovní skupinu. Ta se jednomyslně shodla na tom, že vyhláškou města je třeba hazard na území Třebíče úplně zakázat, i když v důsledku špatných zákonů by ke zmizení heren došlo až za několik let. Jenomže rada přišla s vlastním návrhem. Hazard se jen omezí tak, že stávajécí herny zůstanou v provozu (včetně těch, které byly povoleny nezákonně) a nové se nebudou povolovat. Provozovatelé heren prý byli vstřícní. Slíbili, že z fasád odstraní reklamu a nenechají hrát mládež do 18 let!

Další spornou otázkou bude výměna pozemků mezi TTS a městem, kterou nedoporučila majetková komise. Diskuzi může vyvolat i kontrola nájemních smluv nebo jmenování čestných občanů, jejichž jména rada utajnila.  

Podrobný program a materiály k jednání najdou občané na internetových stránkách radnice www.trebic.cz v sekci Správa města / Volené orgány. V souladu s jednacím řádem tam budou vyvěšeny nejpozději tři dny před zasedáním. Na stejném místě lze také sledovat on-line přenos.

František Ryneš

Aktualizováno Pátek, 22 Červen 2012 05:57