Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Kruhový objezd v Borovině dokončen
Kruhový objezd v Borovině dokončen PDF Tisk Email
Neděle, 17 Červen 2012 00:00

Nová křižovatka v třebíčské čtvrti Borovina už dostala asfaltový povrch. Kruhový objezd neboli rondel zpřístupní bývalý tovární areál Bopo, který se postupně mění v běžnou městskou část.

Příjezd do lokality byl dosud možný jen branou skrze historickou čelní budovu. Pohodlné a bezpečné dopravní napojení získá kromě budoucích obyvatel v nových bytech také hotelová škola a několik firem pod hrází Borovinského rybníka.

„Na původních nákladech ve výši 21 milionů korun se nám podařilo ušetřit. Oproti ceně vzešlé ze soutěže je stavba o více než jeden milion korun levnější,“ přiblížil financování investice místostarosta Pavel Svoboda, který má na radnici ve své kompetenci dopravu. Město akci hradilo ze svého rozpočtu.

 

Střed křižovatky je zkrášlen parkovými úpravami. Tvoří je oblé syenitové kameny typické pro náš region a vzrostlá borovice, které je symbolem Boroviny. Kromě klasického veřejného osvětlení samotné okružní křižovatky osadil odbor dopravy městského úřadu nová svítidla směrem do ulice Tomáše Bati, v tomto případě v provedení LED. Podle místostarosty Svobody se s umístěním LED svítidel počítá i do ulice Budischowského.

Ivan Přibík

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:47