Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Podpoří onkologicky nemocné děti
Podpoří onkologicky nemocné děti PDF Tisk Email
Pondělí, 11 Červen 2012 11:05

Třebíč bude hostit velkou charitativní akci. V rámci projektu „Na kole dětem“ dorazí do města ve středu 13. června peloton cyklistů s účastí populárních osobností. Připojit se budou moci také lidé z Třebíčska.

Jedná se o jedinečnou iniciativu, která se svým charakterem a mezinárodním rozsahem zařadila mezi významné projekty na podporu onkologicky nemocných dětí. „Peloton cyklistů v čele s Josefem Zimovčákem vyrazí na cyklojízdu napříč bývalým Československem. Přidat se může každý na kousek, jednu etapu nebo celou trasu. Mezi účastníky nebudou chybět významné osobnosti, úspěšní sportovci a známé tváře,“ sdělila koordinátorka Martina Střížová. Celou trasu pojede profesor Pavel Pafko. V různých etapách se aktivně připojí několikanásobný mistr České republiky v badmintonu Petr Koukal, trojnásobná mistryně v krasojízdě Martina Štěpánková, herec Petr Štěpánek, sportovní komentátor Petr Vichnar, plzeňští hokejisté a řada dalších.

 „V partnerských městech, která během jízdy navštívíme, je připraveno přivítání pelotonu s doprovodným programem,“ doplnila Martina Střížová.

Připojila se také Třebíč. Ve středu 13. června odpoledne bude cílem 11. etapy. Ve čtvrtek 14. června pak z Třebíče odstartuje 12. etapa. Jedenáctá etapa s délkou 158 kilometrů povede ze Svatobořic přes Mistřín, Břeclav, Valtice, Miroslav a Náměšť nad Oslavou do Třebíče.

Příjezd pelotonu na Karlovo náměstí se předpokládá kolem 17:30 hodin. Dvanáctá etapa se svými 144 kilometry se pak bude ubírat z Třebíče přes Telč, Jihlavu a Pelhřimov do Tábora.

Ke skupině cyklistů se v kterémkoli úseku může připojit každý člověk, kterému není lhostejný život onkologicky nemocných dětí. Přidat se mohou nejen trénovaní sportovci, ale i lidé, kteří jezdí na kole jen rekreačně či občas. Mezi podporovateli bude i třebíčský místostarosta Pavel Pacal. „Jsme rádi, že se naše město zapojilo do tohoto projektu. Za sebe mohu říct, že se zúčastním. Etapu, která má cíl v Třebíči, budu s panem Josefem Zimovčákem na kole celou absolvovat,“ řekl místostarosta Pavel Pacal.

Pomoci onkologicky nemocným dětem lze zakoupením trička nebo náramku či zasláním finančního obnosu na konto veřejné sbírky „Na kole dětem“ 107-484410267/0100. „Je to projekt o lidech, s lidmi a pro lidi,“ řekl Josef Zimovčák, vedoucí projektu a několikanásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole, na kterém pokořil trojici nejslavnějších cyklistických závodů Tour de France, Giro d’Italia a La Vuelta Espana. „Celá akce by měla kromě pomoci nemocným dětem při návratu do života předat široké veřejnosti základní odkaz: My, kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně,“ dodal Josef Zimovčák.

Organizátoři akce – Nadační fond Na kole dětem, servisní organizace HIGBIC s.r.o. a občanské sdružení Deťom pre život – vyzývají širokou veřejnost, aby se připojila k dobročinné akci a podpořila onkologicky nemocné děti. Výtěžek z projektu poputuje stejně jako vloni na rekondiční pobyty dětí po náročné onkologické léčbě. První letošní pobyt pro dvacet dětí s maminkami organizuje NF Krtek. Uskuteční se v krásném prostředí Jeseníků ve Velkých Losinách, kde cyklisté děti během jejich pobytu navštíví.

Aktualizováno Pondělí, 23 Červenec 2012 07:34