Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Zprávy Na Lagunu máme, na křižovatku ne
Na Lagunu máme, na křižovatku ne PDF Tisk Email
Pondělí, 11 Červen 2012 00:00

Křižovatka u pošty se bude opravovat příští rok

V souvislosti s dokončením stavby protipovodňových zdí a lávky do Kočičiny proběhne letos v létě rekonstrukce Soukenické ulice. Navazující opravu křižovatky u pošty však musí město kvůli technickým komplikacím přesunout oproti původnímu plánu až na příští rok.

Křižovatka ulic Smila Osovského, Bedřicha Václavka a Jejkovská brána patří k nejfrekventovanějším ve městě. Její dispozice však již nevyhovují dnešním dopravním nárokům. Kromě aut je v místě velmi intenzívní pohyb chodců. Radnice se proto rozhodla využít rekonstrukce Soukenické ulice a spojit ji v jeden celek s přestavbou křižovatky, která by měla být bezpečnější. Jedná se tedy o dvě etapy jedné investiční akce. Kvůli problémům s inženýrskými sítěmi však bude nutné rozložit stavbu do dvou let.

 

Aktuální stav popsal starosta Pavel Heřman: „Bohužel se pohybujeme v terénu historického města. Pokud chceme opravit povrch vozovky, nemůžeme zapomenout ani na inženýrské sítě uložené v hloubce. Právě stav inženýrských sítí způsobil, že akci v letošním roce nejsme schopni financovat. Jejich sanace si vyžádá větší objem peněz, než jsme původně předpokládali. Přestavbu křižovatky musíme proto z finančních důvodů přesunout na rok 2013. Akce se teď neruší, veškeré plány budou platit.“

V křižovatce u pošty se počítá s posunutím všech tří přechodů. Město k nim osadí intenzívní svítidla. Celkového zklidnění a zpřehlednění se pak docílí zbudováním dvou středových ostrůvků. Na některých místech dojde k rozšíření, jinde k zúžení chodníků.

Ivan Přibík